Alle nieuwtjes en info uit Dolbotterdarp!


Ook zo'n mooie Dolbottervlag aan je gevel tijdens de carnavalsdagen?
Laat het ons weten, dan zorgen wij dat je er een krijgt. De vlag kost 30 euro.


8 januari 2024

Deze week gaan de leden weer langs de deuren met het Dolbotterboekje en de verkoop van de loten tbv het kindercarnaval. 


 

Proclamatie Prins Koen  I

 

Ten 1e

Dat de vorige twee Prinsen twee jaar nodig hadden; ik het in één jaar goed doe.

 

Ten 2e

Te hopen dat het nieuwe bouwplan bij Reulilng snel en zonder bezwaren gerealiseerd kan worden en dat de lege kerk snel vol mag stromen met Kilderse jongeren en beslist niet met krakers.

 

Ten 3e

Dat het nieuwe gezondheidscentrum in Kilder, qua grootte, al berekend is op de toekomstige slachtoffers van de carnavalsvloer in de zaal.

 

Ten 4e

Dat de drempel voor de zaal goed zichtbaar onderhouden zal worden door de kroegtijgers die het 's avonds wit geschilderd hebben.

 

Ten 5e

Dat de Prins dit jaar WEL zijn best gaat doen om vier dagen overeind te blijven en dat dit jaar wat lekkers bij de koffie ook écht wat lekkers bij de koffie is.

 

Ten 6e

Dat het keurkorps op de kermis maandagavond er geen carnavalsoptocht van gaat maken.

 

Ten 7e 

Dat de gemeente de groenvoorziening in Kilder beter aanpakt, want nu is het een flop. En anders halen we Fred weer op!

 

Ten 8e

Dat als de optocht dit jaar nog veel groter wordt we in het Wehlse broek moeten gaan starten.

 

Ten 9e 

Dat als de rijen voor de deur met de carnavalsavonden nog veel langer worden, er net als bij Schiphol een betere oplossing gevonden moeten worden.

 

Ten 10e

Dat na een drukke sinterklaasavond in de kantine de vereniging erop moet letten dat er 's nachts niemand, maar dan ook niemand, ook geen piet, er met de buit vandoor gaat.

 

Ten 11e

Dat we er samen met alle Dolbotters een geweldig carnavalsjaar van gaan maken!


11 november 2023
We hebben een nieuwe Prins!

Koen Teunissen zwaait dit jaar de scepter over Dolbotterdarp, hij doet dit samen met zijn adjudanten Pim Berndsen en Rick van den Heuvel en zijn hofdames Danisha van Ampting en Mendy Baars. Zijn motto is 'Heel gewoon' van achter de bar naar de troon!

Hij werd gepresenteerd tijdens de Pronkzitting op 11 november. Het was een hele mooie avond met fantastische buuts. Ook werd er afscheid genomen van een aantal leden en werden Theo Reijmer, Hilco van der Spoel en Ralph Linnenbank benoemd tot erelid, een hele bijzondere titel! Tijdens de avond werden ook de senatoren gepresenteerd, een club van oud-leden met heel veel Carnavalistische kennis in huis die ons zo nu en dan blijven ondersteunen tijdens de Carnavalsdagen.


6 oktober 2023
We hebben een Jeugdprinses! Jeugdprinses Nore zwaait de scepter over Wiesneuzenfort samen met haar Adjudanten Ties en Rens en haar Hofdames Quinty en Louise (niet op de foto). Gefeliciteerd en veel plezier allemaal!


11 november 2020

Om de pijn van onze afgelaste Pronkzitting te verzachten hier 11 weken lang een filmpje van een Kilderse buut uit de oude doos.
Veel kijkplezier allemaal!

Week 1: bit.ly/3ePi104
Week 2: bit.ly/36RKfDH
Nadat er diverse klachten over de Kilderse kerk en pastoor zijn doorgebeld, heeft het Bisdom er in 2006 voor gekozen het hoofd van deklachtenafdelingnaaronzePronkzittingtesturen.Dekritiekisnietmals,maar gelukkig krijgt meneer pastoor hulp van boven.
Week 3: bit.ly/2IMwjTK

In 2011 was Kilder jarig, speciaal voor deze gelegenheid heeft Theo Kock een boek samengesteld met 125 Kilderse gezichten. Maar over die 1233 andere gezichten, daar hoorde je niemand over. Gelukkig was Theo niet alleen, Sjonnie de Stagiair bracht namelijk zijn eigen boek uit.
Week 4: bit.ly/2UJzNsr
Zoals wel vaker rond de elfde van de elfde kwam in 2008 precies op de zaterdag van de Pronkzitting de goed heiligman in Kilder aan. Het toeval wilde dat Sint Nicolaas ook mee kon praten over het wel en wee van de gemiddelde Kildernaar, gelukkig maakte deze beste man van zijn hart geen moordkuil. Oh kom maar eens kijken wat er uit die zak van een Sint komt.
Week 5: bit.ly/2UNbbPu
Niet alleen Kilderse figuren gaven de laatste jaren acte de présence tijdens de Pronkzitting, in 2011 was er hoog bezoek uit Arnemuiden. Bartje Boemel heeft de stoute schoenen aangetrokken en kwam onze kant op rijden, dat hij zonder kleerscheuren zijn bestemming bereikt heeft mag nog steeds een wonder genoemd worden.
Week 6: bit.ly/34t2tv7
De horeca is dicht maar de bezorgers maken overuren, in 2017 was dat gelukkig nog niet zo. Daarom had Theet van Thuisbezorgd alle tijd om zijn bezorgavonturen met Kilder te delen, want als bezorger kom je nog eens ergens over de vloer. 
In 2015 mocht Eef Mokkink met vroeg pensioen, hij had dus alle tijd om zijn ervaringen als Pensionado met Kilder te delen. Vanzelfsprekend weer mooie verhalen en ook zijn gitaar was niet in Hattem gebleven. 
In 2013 werd Pater Piemelot naar het Heidense dorp Kilder gestuurd om missiewerk te verrichten. Om de gemeenschap wat beter te leren kennen liep hij een tijdje mee en hij was niet te beroerd zijn ervaringen met ons te delen. 
Heer onze Jan, laat ons drinken! 
Week 9: bit.ly/39dLf6w
In Kilder heb je bijna alles al, behalve een zwerver. Gelukkig kwam daar in 2012 verandering in toen Sander Werver zijn intrek onder een Kilderse brug nam, op straat maak je nog wel eens wat mee dus hij had genoeg te vertellen. 
Week 10: bit.ly/3oQkM5n
De Kilderse Pronkzitting kent na alle jaren natuurlijk aardig wat prominenten, maar sommige prominenten zijn wel zó prominent dat er zelfs een andere prominent wordt opgetrommeld om de opkomstmuziek te verzorgen. Zo kwam Onsje Tippel in 2007 vertellen over ‘de koe’ waarbij zijn opkomst werd begeleid door niemand minder dan Henry Welling.
Week 11: bit.ly/3p2c7wU
In 2006 deden we nog niet aan lockdowns en avondklokken, maar aan nordic walking en Sonja Bakkeren. Zo kwamen Irma Renting en Wilma Driessen tijdens de Pronkzitting binnen genordicwalkt om de laatste afvaltips en roddels met de zaal door te nemen. 

25 september 2018

En toen kregen we ineens het verschrikkelijke bericht..

Nog steeds niet te bevatten, zo oneerlijk.

 

Ons zeer gewaardeerd RvE-lid Jurgen Balduk is maandag 24 september overleden. Via deze weg willen wij zijn gezin, familie en vrienden enorm veel sterkte toewensen met dit onmenselijke verlies.

 

We gaan je missen, Jurgen!


26 april 2018
Zijne Koninglijke Hoogheid Koning Willem-Alexander heeft behaagd Toon Meenink, ons erelid, te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De buurtvereniging, toneelvereniging en wij van de Carnavalsvereniging vonden dat Toon dit verdiende voor zijn werkzaamheden in het verleden, maar ook zeker nog op dit moment. Toon staat altijd klaar voor ons en dat is zeker een lintje waard!!
Wij zijn erg trots op Toon!

Donderdag 9 november 2017
Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-Prins en oud R.v.E lid Toon Arendsen is overleden. Toon heeft zich vele jaren ingezet voor onze vereniging. Toon, rust zacht.